Jetfire 24

Het volledig uit aluminium gebouwde brandweervaartuig wordt aangedreven door een 250 PK sterke Steyer diesel in combinatie met een Hamilton jet. Dit resulteert in een snelheid van minimaal 30 knopen (55 km/h) bij volledige bepakking en 7 personen aan boord.

Tevens is er Phoenix fire pomp aan boord van het type Max- flo portable met een maximale waterlevering van 2.100 liter per minuut. Deze pomp is demontabel en kan ook ingezet worden voor het leegpompen van zinkende schepen.

Het brandweervaartuig is zo ontworpen dat er twee duikploegen tegelijk ingezet kunnen worden. Zij kunnen van en aan boord komen via een speciaal geconstrueerd scharnierend luik in de stuurboordzijde. Om de veiligheid van de duikers en eventuele slachtoffers te kunnen waarborgen is er bewust gekozen voor jet aandrijving. Tevens resulteert deze jet aandrijving in een uitstekende manouvreerbaarheid van het brandweervaartuig.

Het voordek is groot genoeg voor inzet van speurhonden van de politie bij een eventuele zoekactie naar vermiste personen. Ook zijn er voorzieningen aan boord om een brandcard te plaatsen waarmee eventuele slachtoffers vervoerd kunnen worden.

Het brandweervaartuig staat op een luchtgeremde trailer en kan te water geladen worden vanaf een kadehoogte van 1.25 meter.

Bekijk foto's van de Jetfire 24.